Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sağlık Çalışanlarına Sağlık İletişimi Eğitimi

Güncelleme Tarihi: 04/07/2018

Sağlıkta şiddet, hasta memnuniyeti, çalışan memnuniyeti ve verimliliği, kurumsal kültür ve davranış patolojilerinin çoğunun iletişim kazaları sonucu oluştuğu, yapılan çalışmalarda ortaya konmuştur.

İlgili projeler dâhilinde tüm sağlık çalışanlarına sağlık iletişimi ve iletişim becerilerinin yükseltilmesi en öncelikli eğitimler arasında tasarlanmıştı.

Söz konusu eğitim projeleri kapsamında sağlık iletişimi ile ilgili pilot eğitimlerin başlatılması planlanmıştır. Eğitime, diğer eğitimlere ve ileri-yüksek kazanım gerektiren eğitimlere ön açacak konular ve pilot değerlendirmelerin kolay yapılacağı gruplar ile başlanması kararlaştırılmıştı.

2018 yılı içerisinde tamamlanması planlanan sağlık çalışanlarının “Sağlık İletişimi Eğitim Seti” kapsamında ilk basamak olan Örgütsel Davranış ve Genel Yaklaşım Kursu pilot uygulamaları, Ankara ve İstanbul’da eşzamanlı olarak 26-29 Haziran tarihleri arasında Sağlık Bakanlığı Bilkent Yerleşkesinde ve İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 30 kişilik gruplar ile gerçekleştirildi.

Bu kapsamda Ankara ve İstanbul ili Kamu hastanelerinde görev yapan Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcıları, kadrosu sağlık hizmetleri sınıfından olan Müdür Yardımcıları ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürlerinden oluşan 30 kişilik 2 grubun eğitimi tamamlandı.

IMG_1984.JPG

IMG_2005.JPG